Първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков е подал жалба срещу вписването на Михаил Касабов за президент на организацията след оставката на Борислав Михайлов. Той заяви, че се е обърнал в срок към Софийския градски съд.

Лечков дори отрече да е подавал оставка като член на Изпълнителния комитет на БФС.

"Не съм си подавал оставката и не съм правил писмен отказ от длъжността ми. По устав трябваше аз да поема БФС. Всеки трябва да си понесе последствията за нередностите", каза Лечков, цитиран от dsport.bg.

"Дневник" го потърси за коментар, но без успех.

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС в разгара на скандалите след тежката загуба с 0:6 от Англия. Дни по-късно същото решение обявиха и членовете на изпълнителния комитет на футболния съюз.

По устав до свикването на конгрес на мястото на Михайлов трябваше да застане първият вицепрезидент - в случая Лечков, но той беше кандидат за кмет на Сливен.

На 18 октомври след заседанието на изпълнителния комитет Лечков участва в пресконференция заедно с Касабов и другия вицепрезидент Атанас Фурнаджиев. На нея беше съобщено, че Лечков се отказва от правото си да ръководи БФС до свикването на извънреден конгрес и че тази роля ще заеме Касабов. Тогава Лечков не показа несъгласие, но си запази правото "да не си разкрива картите" по въпроса дали би се кандидатирал за президент на БФС.

Президентът на "Славия" и член на изпълнителния комитет Венцислав Стефанов посочи, че тъкмо Лечков е предложил Касабов.

Дневник