5 жени са в болница след катастрофа на лека кола и тежкотоварен автомобил. Инцидентът е станал по пътя Шумен-Силистра, на разклона за село Хитрино, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Пострадалите са пътували в лек автомобил БМВ. Инцидентът е станал, докато колата е изпреварвала тежкотоворния автомобил.

По-късно от пресцентъра на МВР съобщиха, че сигнал за катастрофата е получен в  15,02 ч. днес. Съобщено било, че са се ударили лек автомобил БМВ със силистренска регистрация и товарен автомобил SCANIA.

Униформените са установили, че зад волана на лекия автомобил било 19-годишно момиче и с него са пътували още две момичета на 19 г. и две жени на 21 г. и 41 г. До момента има данни, че състоянието на 21-годишната е най-тежко. Настанена е в МБАЛ-Шумен с черепно-мозъчна травма. Състоянието на останалите се изяснява.

Водачът на камиона, 60-годишен от гр. Варна е правоспособен. Тестван е за алкохол. Наличие не е установено. По негови думи, жената е предприела изпреварване на четири тежкотоворани автомобила, които са подали мигач за завой на ляво в посока Хитрино. Изпреварването е станало на забранен за това участък от пътя. При маневрата шофьорката ударила лекия автомобил в задната част на SCANIA-та. Водачите на тежкотоварните автомобили са спрели веднага и са оказали помощ на пострадалите.

19-годишната шофьорка е правоспособна, с шофьорска книжка от м. януари т.г.

След преглед в болницата е установено, че жената, която била зад волана е с натъртвания, охлузни и порезни рани. С охлузни и порезни рани били другите две 19-годишни момичета. 21-годишната пътничка е с черепно-мозъчна травма, а 41-годишната - със счупена ключица, гръден кош и две ребра.

ШУМ.БГ