Роджър Федерер се класира за полуфиналите на заключителния "Мастърс" турнир в Лондон, след като надви в директен дуел Новак Джокович с 6:4, 6:3. Вторият и третият в световната ранглиста изиграха вълнуващ двубой в зала "О2 арена" пред пълни трибуни. Маестрото взе първи успех над Джокера след четиригодишно прекъсване.

Последната победа на швейцареца над Джокович отново беше в Лондон, пак в мач от групите. След това Джокович записа четири поредни успеха, включително и на финала на "Уимбълдън" през лятото, когато отрази два мачбола на Маестрото, за да вдигне трофея.

"Невероятна атмосфера и невероятен противник. Играх много добре от началото и знаех, че трябва да съм на много високо ниво, защото само така можеш да победиш Новак", каза Федерер след срещата.

Той успя да победи след само час и 14 минути на корта. Маестрото се класира за 16-ия си полуфинал в Лондон при своето 17-о участие. Победата му слага и край на надеждите на Джокович да завърши годината като №1 в света.

Федерер реализира ключов пробив в третия гейм от първия сет, което му позволи да вземе и първата част. Вторият сет отново започна добре за Маестрото, който можеше да пробие още в началото.


Той го постигна в петия гейм, повеждайки с 3:2, след което проби още веднъж в деветия, с което спечели и мача.

Федерер е вторият полуфиналист след Доминик Тийм, който записа две победи в първите си два мача от групата, а в третия загуби от Матео Беретини с 6:7 (3), 3:6. В петък са мачовете от другата група - Даниил Медведев срещу Александър Зверев и Рафаел Надал - Стефанос Циципас.

Дневник