Капитанът на националния отбор на България по футбол Ивелин Попов обяви, че се оттегля от тима. 32-годишният футболист ще облече за последно националната фланелка в мача срещу Чехия в неделя.

"Надявам се да започна от първата минута, защото обявявам, че утре ще ми е последният мач за националния. Изчаках да се класираме за баражите – успяхме, през Лигата на нациите. 32-годишен съм, имам 90 мача и 12 години винаги съм бил част от националния отбор. Трябва да се смени поколението", каза Попов.

От своя страна, селекционерът Георги Дерменджиев заяви, че се надява футболистът да отложи оттеглянето си и да вземе участие в плейофите в Лигата на нациите през пролетта.

Попов е част от националния отбор от 2007 г. и има 16 гола. В последните години той беше лицето на тима и сред най-постоянните играчи в състава.

Наскоро Попов влезе в ролята на умиротворител по време на расистския скандал в мача между България и Англия. На почивката Попов отиде до феновете, за да говори с тях, като постъпката му предизвика положителния реакции в световните медии.

Дневник