Стефанос Циципас е шампион във финалния "Мастърс" в Лондон, след като победи Доминик Тийм в оспорван финален мач. Гръцкият тенисист се наложи след обрат - 6:7 (6), 6:2, 7:6 (4), а срещата продължи 2.37 часа.

Циципас е 50-ият шампион от финалния турнир. Гръцкият тенисист е и поредният дебютант, който триумфира в надпреварата. В последните три години неизменно дебютант в Лондон печели турнира - през 2017 г. Григор Димитров, преди година това направи Алемсандър Зверев.

По пътя към титлата Циципас постигна две победи в групата и загуби единствено от Рафаел Надал. След това 21-годишният грък надви Роджър Федерер.

По време на целия мач Циципас пказа много високо ниво и допусна минимални грешки. По-младият от двамата финалисти реализира девет аса и не направи нито една двойна грешка. Той спечели 83% от точките на своя първи сервис.

Тийм завърши с осем аса, но и три двойни грешки.

За Циципас титлата е четвърта в кариерата и трета за 2019 г. Той постигна трети успех над Тийм в седмия мач между двамата на ниво АТП. Циципас е и шестият най-млад шампион във финалния "Мастърс".

Дневник