На десет сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екип за времето от петък до неделя, съобщиха от полицията днес.

Пламъци след късо съединение в хладилник предизвикаха пожар в стая на къща на ул. “Кишинев“ в Шумен. Вследствие на пожара са унищожени мебели и домашно имущество. Пожарът е станал в петък около 10:54 часа, а огнеборците са успели да го погасят с 500 л. вода.

Друг пожар, станал на 17 ноември към 15:30 часа във вила в местността „Порек“ в Шумен е подпалил покрив на паянтова вила. Пламъците били ликвидирани с помощта на 3 тона вода и благодарение на бързата намеса на огнеборците не е допуснато разпространение на огъня до намиращите се в близост две сгради и 20 декара борова гора.

Същият ден около  21:46 часа при пожар, възникнал заради техническа неизправност в двигател е унищожен автомобил Алфа Ромео  със старозагорска регистрация. Това е станало на 367 километър на АМ “Хемус“. Пожарът е погасен от екип на пожарната в Нови пазар.

Огнеборците са погасили още пожар в отпадъци в село Царев брод и в сухи треви в землището на село Менгишево, в сметище в землището на село Чернооково,  в сухи треви в землището на село Памукчии, в отпадъци в местността Чаир дере  в Шумен. Пожар в комин бил погасен и в жилище на ул. “Цанко Церковски“ във Велики Преслав.

ШУМ.БГ.