Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че е положително настроен за българския спорт.

"Аз съм оптимист. Виждате, че резултатите ни се подобряват всяка година", каза той след победата на футболните национали с 1:0 срещу Чехия.

Кралев беше питан за проблемите в БФС и федерацията по волейбол. По думите му трябва да се следва демократичният принцип.

"Това, че има проблеми в някои федерации на ниво ръководство - винаги има, във всички федерации. Има едни хора, които искат да вземат властта - смятат, че могат да управляват по-адекватно. Има хора, които са недоволни от управлението - това е демокрацията. Изборът на президенти и ръководства се извършва от клубовете. Трябва да бъдем толерантни и да им дадем възможност да си проведат изборите. Нашата работа е да внимаваме да няма натиск от федерациите върху клубовете", каза Кралев.

В петък водещите волейболни клубове обявиха, че искат свикване на извънредно изборно общо събрание, за да свалят дългогодишния президент Данчо Лазаров. Президентът на "Левски" и бивш капитан на националния отбор Владимир Николов заяви, че федерацията (БФВ) е във фалит.

В петък "Дневник" изпрати въпроси по темата с финансовото състояние на БФВ до министерството на спорта, но до момента няма получен отговор.

За проблемите в БФС Кралев даде да се разбере, че трябва да има извънреден конгрес и клубовете да определят ново ръководство. Надеждите на министъра са да има смислен дебат за бъдещето на българския футбол, след който клубовете да изберат подходящото ново ръководство.

"За да се надяваме на по-добри дни, трябва да се направи много сериозна реформа в детско-юношеския футбол", каза Кралев.

В момента Йордан Лечков оспорва вписването на Михаил Касабов за президент на БФС.

След мача с Чехия, който заради наказание се игра без публика, министърът призова президентите на клубове и обществеността скандалите около мача с Англия да не се повтарят. "Дайте да не допускаме повече такъв срам. Дайте да бъдем толерантни. България не е расистка държава, българският народ не е расистки настроен", посочи той.

Дневник