Момичетата от шуменския Спортен клуб „Ритмик“ спечелиха титлата от Балканския фестивал „Феми-Спорт“ за мажоретен спорт, художествена гимнастика и акробатика, който се проведе в румънския град Бузъу, съобщиха от пресцентъра на община Шумен.

Възпитаничките на Марийола Спасова и Снежана Иванова завоюваха и четири първи места в отборната и индивидуалната надпревара при мажоретките и гимнастичките. Така момичетата от „Ритмик“ събраха най-много точки в комплексното класиране, което им гарантира и балканската титла.

Състезателките взеха участие с две съчетания при мажоретките в категориите „помпони“ и „батони“, а с индивидуално изпълнение се представи Сузан Джемил. В индивидуалната надпревара по художествена гимнастика участва 13-годишната Божена Василева, която изигра съчетание с топка.

Спечелването на трофея осигурява на шуменския клуб безплатно участие във фестивала през следващата година.

В тазгодишното издание на фестивала взеха участие състави от България, Румъния и Молдова. Състезанието се провежда под егидата на Олимпийския комитет и Министерството на спорта в Румъния, уточниха още от общинския пресцентър.

ШУМ.БГ