20 деца имаха възможност да използват услугите на Дневен център за деца със СОП и увреждания „Капчици“ напълно безплатно за период от четири месеца. Това се случи, благодарение на спечелен проект от Фондация „Капчици“, който бе финансиран от Фонд „Социална закрила“.

С децата, на възраст от 7 до 18 години със СОП или двигателни и/или ментални увреждания работиха логопед и психолог и също така се провеждаха процедури в единствената за град Шумен сензорно-моторна стая.

Дневният център, който е създаден от родители, за да е в полза на децата с увреждания и СОП, работи вече повече от година. През тази година фондацията получи помощ от фирми и частни лица, за да може центърът да бъде максимално полезен, както за децата, така и за техните родители. През последните четири месеца дейността им беше финансирана от Фонд „Социална закрила“, за да може повече деца да се възползват от услугите на Центъра. „За четири месеца се убедихме, че сме полезни. Осъзнаваме отговорността, която поемаме към бъдещето на децата със СОП и увреждания в гр. Шумен, тъй като за тях е важно да не се губи ценно време за работа. Благодарни сме на всички родители, които повярваха в нашия професионализъм и подкрепят развитието ни. Оценяваме оказаната ни финансова подкрепа от Фонд „Социална закрила“, но пред нас тепърва предстои много работа по развитие на услугите, за да може да окажем подкрепа на още родители и деца“, каза Мая Севова, председател на фондация „Капчици“.

Тя добави, че реализирането на подобна социална кауза е изключително трудоемка и оттук нататък Центърът отново остава на самоиздръжка. Поради тази причина, Фондация „Капчици“ организира благотворителен концерт. Всеки, който желае да им помогне, може да го направи, като посети събитието  на 22 ноември (петък), в залата на Община Шумен, от 18,30 ч. Освен това, предстоят и коледни базари в подкрепа на „Капчици“. Първият от тях ще съпътства концерта този петък, а следващият ще бъде подреден на 30 ноември в Сити център.

ШУМ.БГ