Атанас Росенов спечели открития турнир по тенис на маса, който се проведе в зала „Юнак“ в неделя. Надпреварата събра 24 състезатели, като имаше участници от Висшата лига и А група.

След оспорвани срещи Росенов спечели купата и най-голямата сума от наградния фонд – 150 лв. На финала шуменецът победи с 3:0 Димитър Колев от Варна, за когото остана сребърният медал и 80 лв. В мача за третото място Нурдин Сепарбаев се наложи с 3:2 над Петрослав Николов от Ловеч. Сепарбаев си тръгна с 40 лв. от наградния фонд.

В турнира за загубилите, в който участват състезателите, отпаднали в първия кръг, победител стана Велислав Георгиев от Шумен.

Ден преди Открития турнир в зала „Юнак“ се проведе кръг от първенството по тенис на маса във В група, където участва вторият отбор на шуменския клуб „Роко“. Нашите представители записаха две загуби и една победа. Те бяха надиграни от тимовете на Разград и Девня с по 4:1 и записаха победа над отбора от Търговище. След този кръг „Роко-2“ дели последните две места в групата със състава от Търговище.

ШУМ.БГ