Мениджърът на Григор Димитров - Георги Стоименов, заяви, че е впечатлен от постоянството в работата на тенисиста. Той определи сезона на българина като "ужасен", но посочи, че краят е бил добър след силното представяне на US Open и мастърса в Париж.

"Григор винаги е работил изключително здраво. Това никога не е било въпрос пред него. Но е ясно, че поредицата неуспехи "свиват перките". Изисква се огромно количество енергия, за да можеш да преодолееш тежките моменти. Свалям му шапка, че въпреки всички трудности това, което остана непокътнато, са отношението му по време на тренировка и сериозните усилия, които е полагал", каза Стоименов в подкаста на "Тенискафе".

Той посочи, че в момента се търси треньор на Димитров. "В активен процес сме на структуриране на нещата за следващия сезон. В никакъв случай няма да се втурва да търси решение. Сигурен съм, че Григор може да изкара още време без човек до себе си."

"Всеки голям играч трябва да има треньор. Изборът му е много деликатна работа. Играчът прекарва с треньора страшно дълго време - това е закуска, обед и вечеря 35 седмици в годината. Колкото и да харесваш човека до теб, се получава някакво изхабяване и намирането на баланса за общото прекарано време е много чувствителна тема. Като допълнение Григор е много чувствителна личност и обича да си харесва нещата", посочи Стоименов.

По думите му контузията и смяната на ракетата са се отразили на сезона на Димитров.

"Преживя изключително тежки моменти. Може би най-положителното от цялата година за него е, че за него в момента рамото не е проблем. И като казвам в момента, това значи в момента, защото това е нещо, което той ще трябва да наблюдава винаги и да се грижи по специален начин, както и прави, за да може да си удължи играта без болка. Григор е изключително грижлив по отношение на състоянието на тялото си", каза Стоименов.

Мениджърът на Димитров заяви, че психологията в тениса е много специфична. "Само играчът знае къде му е дъното. И само той може да си каже в един момент: "Майната му, по зле не може да стане. Не ме интересува резултатът, ще играя, защото обичам играта." И оттам да тръгне нагоре."

Дневник