Агенция "Пътна инфраструктура" започва тръжна процедура за избор на изпълнител на рехабилитацията на 7 км от второкласния път Костинброд - Берковица – Монтана, от 94-и до 101-и км, в област Монтана, както и за надзор при изпълнение на строително-монтажните работи. Проектът ще се финансира от Европейския съюз по програмата за развитие на граничните зони "Интеррег V-A Румъния - България 2014 - 2020" чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Началото на обекта е при 94-и км след с. Благово в посока Монтана, а краят – при 101-и км в Северната промишлена зона на Монтана, при пътния възел с обходния път на града. С изпълнението на проекта ще се възстановят технико-експлоатационните характеристики на отсечката, като се осигури оптимална скорост на движение и повишаване безопасността на движение, се посочва в съобщение на агенцията.

Предвижда се полагане на нова асфалтова настилка, уширяване на пътното платно в стеснените участъци до достигане на габарита на пътя. Ще бъде укрепен участък от 120 м със свлачищен процес при 95-и км, в непосредствена близост до язовир "Чернила". Основно ще се ремонтира и мостът при 98-и км над река Огоста и жп надлеза при км 100 с дължина 64 м.

Индикативната стойност на строително-монтажните работи е 5 549 515 без ДДС, а срокът за изпълнението им е 12 месеца. Оферти могат да се подават до 13 януари 2020 г.

Прогнозната стойност за изпълнение на строителния надзор е 175 465 лв. без ДДС. Оферти ще се приемат до 20 януари 2020 г.

Дневник