За единадесета поредна година "Манчестър сити" бележи ръст в приходите си. Шампионът на Англия отчете рекордни нива за клуба от 535.2 милиона паунда за сезон 2018-19, показва годишният финансов доклад на "гражданите".

В допълнение печалбата на "Сити" за периода е 10.1 милиона паунда. От клуба прогнозират, че приходите в края на сезона вероятно ще достигнат 560 милиона паунда.

"Гражданите" ще бъдат близо до финансовите резултати на градския съперник "Манчестър юнайтед". "Червените дяволи" очакват големи загуби зарази неучастието си в Шампионската лига и прогнозата е приходите на клуба да са с поне около 50 милиона паунда по-малко спрямо миналия сезон.

"Тези победи не са случайни. Те са продукт на внимателно планиране, последователен упорит труд и признанието от нуждата да останете смирени и гладни за успехи. Успехът ни се измерва с това да играем красив футбол и да се борим за титлите в края на сезона", каза изпълнителният директор на "Сити" Феран Сориано.

През миналия сезон "гражданите" защитиха титлата си във Висшата лига и спечелиха ФА къп и Купата на лигата. В началото на годината "Сити" подписа десетгодишен договор за доставка на екипировка с "Пума", като от този сезон клубът ще получава по 45 милиона паунда.

Дневник