"Тотнъм" уволни мениджъра си Маурисио Почетино. Раздялата с аржентинския специалист идва пет месеца след участието във финала на Шампионската лига.

"Изключително неприятно ни е да направим тази промяна. Това не е решение, което ръководството взе леко", заяви президентът Даниел Леви.

"Шпорите" посочват, че неубедителните резултати в първенството в края на миналия сезон и в началото на този са били "изключително разочароващи". След три победи в 12 мача "Тотнъм" е 14-и във Висшата лига.

Леви посочва, че макар и много трудно, решението е взето с идеята, че защитава интересите на клуба.

Според информации в английските медии аржентинецът ще получи 12.5 млн. долара неустойка.


Почетино дойде в "Тотнъм" от "Саутхемптън" през май 2014 г. За пет години той помогна на "шпорите" да стъпят на по-високо стъпало и да се утвърдят в челото на Висшата лига. В това време "Тотнъм" стана веднъж втори и два пъти трети в първенството.

Силните резултати доведоха до твърдения, че аржентинецът е цел на "Реал" (Мадрид) и "Манчестър юнайтед".

"Маурисио и щабът му завинаги ще останат част от нашата история", каза Леви.

"Имам най-голямо уважение към начина, по който той се справи с трудните времена, когато играехме далеч от дома, докато се строеше нашият нов стадион, както и за топлината и положителното настроение, които той ни донесе", заяви президентът на клуба.

През пролетта воденият от Почетино отбор направи незабравим обрат срещу "Аякс" в полуфинала в Шампионската лига. "Тотнъм" изоставаше с 0:3 общ резултат след първото полувреме на реванша в Амстердам, но със силна игра и три гола на Лукас Моура влезе в историята.

Този сезон обаче "шпорите" са на другия полюс и минават през трудности. В Шампионската лига те загубиха с 2:7 от "Байерн" в Лондон.

Дневник