Утре,  21 ноември, от 18:00 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ гостува Румяна Халачева с представяне на романа си „Дълбините на древността”, съобщиха организаторите.

Романът е  увлекателен разказ, преплел най-важните моменти от българската история в търсене на изгубения български дух и начините за неговото възраждане. В книгата отговори намират въпросите кои сме ние, откъде идваме и накъде отиваме, какво е мястото ни в глобалните политически игри, как един човек и един народ могат да променят съдбата си, каква е тайната на здравето и щастието и много други.

Авторката Румяна Халачева е завършила Математическа гимназия „Иван Гюзелев” в Габрово и ВИНС „Димитър Благоев” във Варна. След дипломирането си заема ръководни длъжности в няколко български и чуждестранни фирми във Варна и София. Страстта си към писането изоставя за цели осемнадесет години, за да се отдаде на семейството си и бизнеса. През този период, по думите й, пламва и желанието й и за духовни знания. Тя прочита много мъдри книги и трупа жизнен опит, който през 2011 г. пожелава да избликне под формата на роман.

Книгата „Дълбините на древността” е писана в продължение на пет години и редактирана още две. Авторката не бърза да я завърши, а следва знаците и подсказките в живота си.

ШУМ.БГ