Полицаи и спортисти от спортен клуб „Шуменска крепост“ разговаряха за вредата от употребата на алкохол и наркотици. Срещата се проведе преди тренировката на състезателите от клуба в залата им в бившето V ОУ, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР.

Пред спортисти от всички възрасти  комисар Йордан Дунаков н-к отдел „Охранителна полиция“, началникът на „Пътна полиция„ гл. инсп. Веселин Георгиев и  колегата му ст. инсп. Румен Стоянов разказаха случаи от своята практика, при които младежи са въвлечени в престъпни групи, свързани с наркотици.

Инспектор Румен Стоянов разказа за задържане на лица, които се занимават с притежание на наркотици.  „Често тези хора  използват за незаконната си дейност такива, които нямат криминални прояви и са с чисто съдебно минало. Пазете се от непознати, които ви обещават да изкарате пари набързо, защото те със сигурност ще бъдат спечелени по незаконен начин. След като ви установи полицията, отговорността за действията ви е ваша“, обясни Румен Стоянов.  На спортистите бе обърнато внимание да не приемат от познати или непознати предложения да опитват чай за пушене или други наркотични вещества или техни аналози. 

„Повечето от  присъстващите в залата ще станат шофьори след време, но отсега искаме да ви кажем, че шофирането след употреба на алкохол или наркотични вещества е престъпление“, обясни началникът на пътната полиция гл. инсп. Веселин Георгиев.  Нагледно им показа как с дрегер се тестват водачи, които шофират след употреба на алкохол. Пробата на теста за алкохол в издишания въздух на Теодора Иванова беше отрицателна.

Пред пътните полицаи спортистите споделиха ситуации от своето ежедневие, на които са ставали свидетели. Разказаха за шофьори, които не им дават предимство на пешеходни пътеки и за такива, които според тях карат бързо и неразумно в града.

„Когато станете свидетели на такава ситуация ни помогнете да намерим нарушителя“, призова комисар Йордан Дундаков.  „Обадете се  на телефон 112 и съобщете.  Нетърпимостта ви към нарушенията, които виждате сега ще ви помогне да станете добър водач. И съм сигурен, че  след време няма да допускате грешките, които днес виждате, че правят шофьорите.  Мечтайте и си сбъдвайте мечтите, бъдете разумни и растете преди всичко като добри граждани“, каза в заключение комисар Дундаков. 

В края на срещата дойде изненадата, подготвена за  рождения  ден на треньора Галин Методиев. В кратко видео, с кадри от различни състезания  бойците от клуба отправиха своите поздравления и благодарности за постиженията, за сплотеността и за всичко, на което ги учат  в СК „Шуменска крепост“.

ШУМ.БГ