Премиерът Бойко Борисов избегна от коментар по темата за номинацията на главния прокурор Сотир Цацаров за председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Цацаров бе номиниран вчера от управляващата партия ГЕРБ и някои депутати от коалиционния партньор "Обединени патриоти".

На журналистически въпрос в Загреб, където премиерът участва в годишната конференция на Европейската народна партия, Борисов отговори лаконично: "Това е работа на парламентарните групи и парламента".

"Аз много рязко разделям работата на кабинета, парламента и институциите", изтъкна Борисов и без да бъде питан насочи вниманието към темата за починалото 3-годишно дете, търсило медицинска помощ в три столични болници.

Досега в подкрепа на Цацаров се изказваха освен от управляващите партии ГЕРБ и ВМРО и от ДПС, които обявиха, че е богатство за всяка държава да използва потенциала му. Предстои коалиционният партньор "Обединени патриоти" да обяви дали ще подкрепи номинацията му, като първо поиска среща с главния прокурор.

Дневник