Конкурс за коледна и новогодишна детска рисунка обявява община Шумен за трета поредна година.  Той се отнася до пет и шестгодишни деца от детските градини и ученици от първи до осми клас от шуменските училища.

Отличените рисунки с първа награда в отделните възрастови групи ще бъдат отпечатани като коледни и новогодишни поздравителни картички от името на кмета на община Шумен, а изпратените детски творби ще бъдат подредени в изложба в сградата на Община Шумен.

Авторите на рисунките трябва да посочат трите си имена, учебното заведение, в кой клас учат и телефон за контакт, като ще се оценяват само рисунки и не се допускат  предварително изработени готови картички.

Жури от шуменски художници ще определи най-добрите творби в три възрастови групи – в първата са 5-6 годишни малчугани от подготвителните групи на детските градини, втората -ученици от І клас до ІV клас и третата група - ученици от V клас до VІІІ клас.

Рисунките трябва да се изпратят най-късно до 16 декември на адрес: 9700 Шумен, бул. „Славянски” 17, Деловодство, стая 204, за конкурса „Коледа и Нова година”.

ШУМ.БГ