Магистрати и служители от Районния съд в Шумен приготвиха собственоръчно ястия, сладкиши и напитки, които подредиха в кулинарна изложба базар в една от залите на Съдебната палата.

Поводът за изложбата е Деня на християнското семейство, който се отбелязва днес. Всички кулинарни изкушения се продават, а парите събрани от базара ще отидат за нуждаещи се от средства деца и семейства.

„За втора поредна година организираме това мероприятие. Тази година решихме то да е с благотворителна насоченост, като средствата, които съберем ще отидат за нуждаещи се деца, многодетни семейства. Искаме да избягаме от традиционната цел да се подпомагат социални институции. Събираме информация за деца, за хора в нужда, на които да помогнем“, обясни идеята за изложбата база заместник-председателят на РС  Шумен Ростислава Георгиева. Тя допълни, че е сформирана комисия, която ще определи при кого ще отидат събраните средства.

На подредените ястия нямаше упомената цена. Всеки, който си хареса нещо от изложбата базар сам преценява каква сума да остави в кутия за дарения.

ШУМ.БГ