От 2 декември Областната организация на БЧК Шумен ще стартира поетапно раздаването на хранителни продукти в десетте общини на Шуменска област. Това съобщиха днес от червенокръстката организация.

Помощта е предназначена за социално слаби, които ползват целеви помощи за отопление, майки с месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година, семейства с еднократна помощ за първокласници, лица с над 90 на сто степен на увреждане и ниски лични доходи от пенсия (до 348,00 лв.), както и за семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане и такива получили еднократни или месечни помощи, предназначени за отглеждане на дете при близки и роднини и в приемни семейства.

Правоимащи са още лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ.

Всеки правоимащ ще получи по 2 кг брашно, 1 кг ориз, 2 бр. спагети по 0,500 кг., лютеница, 3 бр. зелен фасул по 0,800 кг, по 2 бр. домати стерилизирани, грах зелен, гювеч консерва. И още по 1 брой  конфитюр от 0,500 кг, говеждо в собствен сос, говежди кюфтета в бял сос, пиле фрикасе консерва, по консерва риба, 3 кг фасул, 4 кг леща и по 4 литра олио.

Средствата за помощите са осигурени от Европейския социален фонд. Хранителните продукти ще се раздават в районния пункт на БЧК в Шумен, който се намира на ул. Тодор Икономов №9  /зад Пътно управление/. Той ще бъде отворен от 02 до 20 декември 2019 г, всеки работен ден от 09.00 до 16.00 часа, уточняват от БЧК.

ШУМ.БГ

 


--