Бразилският президент Жаир Болсонаро основа нова политическа партия, предадоха агенциите.

Партията "Алианс за Бразилия" си поставя за цел да работи против "комунизма, глобализма и всяка идеология, която противоречи на естествения ред", заяви Болсонаро на церемонията по учредяването на политическата сила, състояла се в столицата Бразилия.

Бившият армейски капитан възнамерява да ръководи новата формация чрез един от синовете си, Флавио, който е сенатор във федералния парламент, посочва ДПА.

Президентът наскоро напусна своята предишна политическа сила - Социаллибералната партия, заради скандал за финансирането на предизборната кампания.

За да се състезава на бъдещи избори, новата партия трябва да събере 500 000 подписа в поне девет от 26-те щата на Бразилия. След това списъците с подписите трябва да бъдат проверени и потвърдени от Върховния изборен трибунал.

В програмата на новата партия е записано, че тя "признава мястото на Бог в живота, историята и душата на бразилския народ" и подкрепя правото на притежание на огнестрелни оръжия.

Бразилският президент е на 64 години и е женен за 37-годишната Мишел де Паула Фирмо Рейналду Болсонаро. Двамата се запознават, докато тя е парламентарен секретар на Прогресивната партия, в която той е бил зам.-председател. Тогава той е разведен на 52 години, а тя - на 25 години.

Два пъти женен и развеждан, Жаир Болсонаро вече има четирима синове. Новото семейство дава живот на дъщеря - Лаура; бившият армейски капитан, щедър на женомразки обиди, заявява веднъж, че я заченал "в момент на слабост".

Дневник