Кубрат Пулев заяви, че би се радвал да стане световен шампион и да защитава титлата си на обновен стадион "Българска армия". Отговорът му дойде след въпрос дали е възможно да играе на Националния стадион "Васил Левски".

Пулев, който е претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), отвърна, че "Васил Левски" не е толкова подходящ за бокс. "Доколкото знам, ЦСКА гласят да правят нов стадион, който ще бъде значително по-малък - около 20 000, Гриша Ганчев и екипът му. Това съоръжение ако стане факт в близката една година, ще е чудесно и там вече би могло да се организира подобен мач. Би било уникално да се играе на чисто нов стадион и на открито."

"Защо не да си помечтаем ако стана световен шампион, или като стана световен шампион, да направя една от защитите на новия стадион на ЦСКА", каза Пулев.

Мениджърът му Ивайло Гоцев отговори, че всичко е възможно. "Влизаме в ренесанса на българския бокс. Имаме много талант. Какво ни липсва - талантът да работим заедно", посочи Гоцев.

Следващото събитие, което той организира, е боксова галавечер в Пловдив. Акцентът в нея е мачът между Тервел Пулев и Дишон Уебстър.

"Надявам се да представи фамилията Пулеви добре и да победи", заяви по-големият от братята Кубрат Пулев.

Той посочи, че "няма никакви вратички" и ще има мач за световната титла до няколко месеца. "Ще участвам в него. Колкото и да не им се вярва на някои хора, моментът дойде."

Пулев се върна и към предишния си двубой за световната титла - срещу Владимир Кличко от преди пет години. Според него успехът му е бил обречен, но сега е различно.

"Подготовката ми за мача с Кличко беше много добра. Играех с трима-четирима спаринг партньори, които бяха много сериозни, и ги биех всички като тупани. Даже не ми издържаха по-три-четири рунда. Аз се чувствах перфектно, просто сгрешихме стратегията. Излязохме без стратегия и играех, както се казва, на едно мъжко сърце. И от "Зауерланд" бяха срещу мен - до последния ден говореха за пари. Всичко беше обречено. Сега е различно. Много по-техничен съм от всички. Готов съм, който и да дойде, да му скъсам главата", каза Пулев.

Дневник