Шампионът "Ривър плейт" среща бразилския "Фламенго" във финала в Копа Либертадорес. Големият мач е тази вечер от 22.00 часа българско време и с него ще се отвори нова страница в историята.

За пръв път клубният първенец на Южна Америка ще бъде определен в една среща. Паметният двубой трябваше да се проведе в чилийската столица Сантяго, но заради протестите в страната беше преместен в Лима.

Зрителите очакват класическо противопоставяне по оста Аржентина - Бразилия.

За "Ривър плейт" смяната на стадиона е добре дошла - или поне за хората, които следят традициите във футбола. Отборът е ставал шампион четири пъти, като има и два загубени финала - и двата след решителен трети мач в Сантяго (1966 и 1976 г.).

Преди година "милионерите" стъпиха на върха в престижния турнир след исторически финал срещу големия си съперник "Бока хуниорс" в Мадрид. Сега "Ривър плейт" отново излезе победител в съревнованието, но този път то се разви в полуфиналите.

"Фламенго" само веднъж е бил на финал - през 1981 г., когато става шампион.

Копа Либертадорес най-много пъти е печелена от аржентински отбори - 25, а Бразилия е на второто място с 18. "Бока хуниорс" е последният отбор, успял да защити титлата си (2000 и 2001 г.).

Дневник