Димитър Пеев от РСПБЗН- Шумен спечели второ място в Републиканското първенство по бокс за служители на МВР в категория 100+ килограма, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Шумен.  

Претендентите за призово място в тази категория бяха седем. Пеев стигна до финал, където загуби по точки  от Стоян Маринов от „Гранична полиция“- Русе и се окичи със сребърен медал. Това е четвърто участие и поредно  отличие за Димитър Пеев. До момента има спечелени три сребърни и един бронзов медал в турнирите за служители на МВР. 

След турнира, който се проведе в спортен център „Пулеви“ в София пожарникарят сподели, че се е състезавал с травма и болка в глезена. „Заради настинка не можах да тренирам три седмици преди състезанието, което се отрази на резултата. Противникът ми беше добре подготвен и спечели“, разказа Димитър. 

В турнира, организиран от Спортната асоциация на МВР  участие са взели над 40 служители от цялата страна.

Пеев е служител на МВР от 2013 година. До началото на тази година е работил в Териториална полиция към РУ-Велики Преслав, а от началото на 2019 е водач на специален автомобил и пожарникар в РСПБЗН-Шумен.  С бокс се занимава повече от 10 години, в момента тренира в СК“ Шумен груп“ с треньори Ивалин Иванов и Стоян Веселинов.

ШУМ.БГ