"Барселона" продължи с неубедителното си представяне като гост в Ла Лига, но стигна до три точки с "Леганес". Шампионите спечелиха с 2:1 срещу последния след обрат с две попадения след почивката. Каталунците губеха още след 12-ата минута, когато "Леганес" откри с гол на Юсеф Ел Несири. През втората част точни за "Барселона" бяха Луис Суарес и Артуро Видал.

От началото на сезона "Барселона" има три победи, равенство и три загуби далеч от "Камп ноу". С победата над "Леганес" каталунците остават начело в Ла Лига с 28 точки, като имат три повече от "Реал" (Мадрид), който не е изиграл срещата си от 14-ия кръг. Съперникът "Леганес" е последен в таблицата с едва шест точки.

"Леганес" изигра много силно първо полувреме, като тимът на Хавиер Агире действаше дисциплинирано. След контраатака в 12-ата минута домакините откриха с хубав гол на Ел Несири. Мароканецът се разписа с много красив удар в далечния ъгъл и не даде шансове на Марк-Андре тер Стеген.

До почивката "Барселона" доминираше, но два пъти Луис Суарес пропусна.

През втората част каталунците бързо изравниха, като това стана в 53-ата минута. Лионел Меси центрира от фаул, а Суарес се разписа с глава, като беше оставен непокрит. Последваха силни минути за гостите, които опитаха всячески да обърнат резултата.

Това се случи в 81-ата минута, когато се разписа резервата Видал. След корнер защитата на "Леганес" не успя да изчисти и от три метра непокритият Видал вкара с мощен удар. Първоначално беше маркирана засада, но повторенията показаха, че Рубен Перес от "Леганес" откланя топката към своята врата.

Победата може да бъде и по-убедителна, но в последната минута на редовнот време Усман Дембеле пропусна сам срещу вратаря, след като беше изведен от Меси.

Дневник