С десетата си поредна победа в Първа лига "Лудогорец" успя да пречупи "Локомотив" (Пловдив) с 2:1 на свой терен в Разград. Шампионите стигнаха до важния успех и се откъснаха на върха в таблицата с девет точки пред черно-белите.

Тимът на Станислав Генчев взе трите точки с попадения на Марселиньо и Джоди Лукоки. Те паднаха в 15-ата и 32-ата минута, след като преди това в 11-ата Ален Ожболт беше извел гостите напред.

Срещата беше белязана от много зрелищно първо полувреме, в което головите положения валяха и пред двете врати. Освен трите попадения и няколко пропуска, "Локомотив" се отчете и с греда след изстрел на Георги Илиев.

През второто полувреме "Лудогорец" спечели с по-големия си опит и добрите изяви на вратаря Пламен Илиев. Ситуации имаше и пред другата врата, където добре се намеси Мартин Луков.

В двубоя реферът Драгомир Драганов допусна няколко грешки. Той не видя нарушение в полза на "Локомотив" в наказателното поле на "Лудогорец", а един от помощниците му вдигна засада, отменяйки гол на Козмин Моци в края на мача. Румънецът не беше зад отбраната и реферите допуснаха грешка.

След 17 кръга "Лудогорец" има 45 точки, а "Локомотив" е втори с 36. Трети е "Левски", с 35 точки, но сините играят в неделя.

Дневник