Дионтей Уайлдър защити титлата на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория след зрелищен нокаут срещу Луис Ортис. Американецът отказа съперника си в седмия рунд, като го прати на пода със светкавично дясно кроше, на което кубинският претендент нямаше отговор.

През цялото време Ортис имаше предимство и водеше боя, но Бронзовия бомбардировач показа най-доброто от своя арсенал. Кинг Конг, както е известен 40-годишният кубинец, показа, че е научил уроците от първия мач между двамата. С играта си той принуди шампиона да бъде много по-пасивен от очакваното.

Уайлдър проведе десета защита на най-ценния пояс в тежка категория. Той постигна 42-а победи от 43 битки на професионалния ринг и записа 41-и нокаут, запазвайки успеваемост над 95%.

Това беше реванш между двамата боксьори, след като през март 2018 г. Уайлдър нокаутира кубинеца в 10-ия рунд. Американецът остава непобеден, като има едно равенство, записано преди година срещу Тайсън Фюри. Именно реванш с британеца е на дневен ред за Уайлдър в началото на 2020 г.

"Ако отдадеш дължимото на Бог, то той ще ти даде славата. Моят отбор свърши невероятна работа да се подготвя, тренирахме много, публиката ме подкрепи и стигнахме до успеха. Ортис е много умел боец, много е подреден. Много опасен е и затова няма боксьори, които искат да се изправят срещу него", каза Уайлдър.

Американецът уточни, че през целия двубой е трябвало да се напасва към тактиката на Ортис и да се движи. "Боксовият му интелект е много висок, затова беше много тежък мач. Уважение за него, той е невероятен талант. Призовавам всички да му дадат още един шанс, защото е един от най-добрите".

Ортис записа втора загуба в своя 35-и професионален сблъсък, като Уайлдър е единственият боксьор, победил кубинеца.

Дневник