Продуцентът на филма "Бохемска рапсодия", който разказа за живота и кариерата на Фреди Меркюри, е постигнал договорка с наследниците на Майкъл Джексън да направи лента и за него, съобщи сайтът Deadline. Филмовата компания на Греъм Кинг GK Films е ангажирала за сценарист номинираният три пъти за "Оскар" Джон Логан ("Авиаторът", "Гладиатор" и други). Двамата вече са работили заедно във филмите "Изобретението на Хюго" и анимацията "Ранго".

Кинг е успял да получи и правата за песните на Джексън, така че да може да ги използва в лентата. Източници на Deadline твърдят, че ще бъде обхваната цялата сложност на образа на Майкъл Джексън, като филмът ще засегне всички ключови моменти в неговия живот, чак до трагичната му смърт през юни 2009 г. на 50-годишна възраст.

Наскоро НВО пусна документален филм за Краля на попмузиката, кръстен Leaving Neverland, след излизането на който, наследниците на Джексън заведоха иск за 100 милиона долара срещу неговите създатели.

"Бохемска рапсодия" събра почти 904 милиона долара от прожекции в цял свят, а изпълнителят на главната роля Рами Малек спечели "Оскар". Греъм Кинг наскоро сключи сделка с "Парамаунт" за заснемането на филм за легендарната група "Би Джийс", като към проекта е привлечена и филмовата компания "Амблин ентъртейнмънт". По сценария на тази лента ще работи сценаристът на "Бохемска расподия" Антъни Маккартен.

Дневник