Трима са установени да шофират след употреба на алкохол през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията в Шумен.

Двама от шофьорите са предизвикали пътнотранспортни произшествия.

В неделния ден малко след 14,30 часа на 112 било получено съобщение за възникнала катастрофа на ул. “Добри Чинтулов“ в Плиска. Водач на лек автомобил Фиат Пунто с шуменска регистрация ударил паркиран лек автомобил Рено Каджар с варненска регистрация. При отработване на произшествието станало ясно, че водачът на Фиата - 56-годишен местен жител, шофира с 2,66 промила алкохол.

Час по-късно в село Царев брод водач на Фиат Мареа с варненска регистрация се ударил в крайпътно дърво. 33-годишният шофьор от същото село се движил по улица „Хан Аспарух“. Той и пътникът - 21-годишен мъж от Шумен, били откарани за преглед в МБАЛ-Шумен. Оказало се, че е пострадал само водачът. Той имал комоцио и бил настанен за лечение в болничното заведение. Тестван бил за алкохол, като дрегерът отчел 1,78 промила в издишания въздух.

Малко след полунощ в 23-ти ноември за проверка на ул. “Владайско въстание“ в Шумен бил спрян лек автомобил Фиат Пунто. Зад волана бил 29-годишен местен жител. Дрегерът отчел 1,47 промила алкохол.

По трите случая са образувани бързи производства, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ