Сатиричният моноспектакъл на режисьора и драматурга Николай Гундеров „Писмо до съветско другарче” ще бъде представен в Шумен на 4 декември, сряда, в залата на Общинския младежки дом. Началото е от 19.00 часа, а входът е безплатен, съобщиха от пресцентъра на общината.

Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Община Шумен. Желаещите да го гледат могат да получат пропуск с място на входа на лявото крило на Младежкия дом, срещу Ритуалната зала, всеки ден от 11.00 до 13.00 и от 16.00 до 18.00 часа до изчерпване, уточниха от общината.

Пиесата разкива смешната и едновременно с това тъжната съдба на пионерчето Петър от провинцията, решило да напише писмо на непознато съветско другарче, както бе модно по онова време и да му сподели патилата си. Зрителите ще си припомнят социалистическата патетика на учителите, възпитателните методи на средностатистическото българско семейство, лишено от възможността да надникне зад пределите на Желязната завеса, безмислените пионерски инициативи, абсурдизма, с който школският чистач строи ракета от вторични суровини, следвайки максимата: „Българите сме нация техническа” и дори литва с нея.

ШУМ.БГ