Детската кухня в кв. „Боян Българанов“, която е затворена от повече от година, ще заработи в началото на 2020 година. В момента се довършва оборудването й.

Това стана ясно в приемния ден на кмета Любомир Христов, на който дойде Ивелина Спасова с дъщеричката си Златея. Майката обясни пред кмета и журналисти, че за да вземе храна за детето си трябва да мине половината град. „За мен това е изключително трудно и затова се интересувам кога ще заработи отново кухнята, която се намира в СУ „Трайко Симеонов?“, попита Спасова.

Кметът Любомир Христов отговори, че ремонтът на училището е приключен, но в кухнята все още има работа, а и тя се оборудва. „Има по-специфични изисквания за такива заведения за хранене. Самото оборудване на детската кухня не бе включено в проекта за ремонт на училището и сега се прави допълнително. Затова все още е затворена“, каза Любомир Христов.

Той допълни, че ако кухнята не заработи в началото на следващата година, от администрацията имат вариант да осигурят храна за децата от района. „Ако не успее да отвори кухнята, то храна за децата ще се получава от двете детски градини, които се намират в квартала“, каза още Любомир Христов.

ШУМ.БГ