Мощно земетресение от 6.4 по скалата на Рихтер удари адриатическото крайбрежие на Албания. Епицентърът на труса е бил на 10.2 км от Шияк, съобщават от NOVA. 

Земетресението е било на дълбочина 20 км и се е случило около 5 часа сутринта. Няколко сгради са се срутили заради труса, който е предизвикал паника сред населението. Не се съобщава за пострадали или загинали хора.

Трусът е усетен и по високите части в Благоевград и София.

Прекъснато е електрозахранването, няма и интернет връзка, а Външното министерство се опитва да се свърже със сънародниците ни в Албания, уточниха още в "Здравей, България".

По-късно говорителят на Външното министерство Иван Димов.съобщи, че към този момент няма данни за пострадали българи при земетресението в Албания с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер, регистрирано малко преди 4 ч. тази сутрин,

Епицентърът на труса е на 34 километра западно от столицата Тирана, под повърхността на Адриатическо море. Има разрушени сгради, засега няма информация за пострадали хора.

"По данни на българското посолство в Тирана електричеството и интернет връзката е прекъсната на много места в страната. В мисията ни е сформиран кризисен щаб и екипът е в готовност за оказване на съдействие. Не са постъпили данни за пострадали български граждани или за загубена връзка с наши сънародници в Албания. В страната е създадена консулска група за взаимопомощ и информация, към която също не са постъпили данни за пострадали граждани на други държави", уточни Димов.

dariknews.bg