Ремонтирана е „Класната стая на открито“ на Шуменското плато, която е част от комплекса „Горско училище“ и включва още „Горски лабиринт” и „Пътека на приказките”. Това съобщиха днес от ДПП „Шуменско плато“.

Изцяло е подновена пътеката към класната стая, площадката за скачане, където децата могат да сравнят отскока си с този на някои горски животни. Пейките са освежени, подменени са някои табели, таблата са почистени. Нови са дървесните видове, които са част от интерактивната игра „Горски ксилофон“.

Съоръжението е изградено със средства на Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ през 2009 година и до момента е правено само частично освежаване.

Комплексът от „Класната стая на открито”, „Горско училище“ с „Горски лабиринт” и „Пътека на приказките” са създадени във връзка с една от основните дейности на Дирекцията на парка - провеждане на екообразователни програми и инициативи за деца и учащи.

Посетителите по развлекателен начин научават повече за природата и нейните обитатели, както и за начините за опазването им.

ШУМ.БГ