Диригентът Станислав Ушев и пианистът Атанас Куртев предлагат на 28 ноември от 18:35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“ да се докоснете до творчество на Волфганг Амадеус Моцарт.

В концертната програма са събрани едни от най-проникновените страници в необятното творчество на Моцарт – увертюрата към операта „Вълшебната флейта“, Концерта за пиано и оркестър № 20 в ре минор и Симфония № 40 в сол минор.

Акад. Атанас Куртев произхожда от фамилия с богати културни традиции. Започва висшето си образование в Национална музикална академия, след което завършва с отличие Петербургската консерватория, а по-късно и Брюкселската консерватория. Следват специализации при най-значими европейски педагози. Името му се превръща в едно от най-значимите в съвременното клавирно изкуство.

Той е реализирал над 1200 сценични изяви, над сто, от които като солист на симфонични оркестри. Изнасял е концерти в почти всички европейски страни, в Азия, Африка, Америка, Япония. Свирил е в Голямата зала на Берлинска филхармония, във всички зали на Московска консерватория, в залата на Петербургска филхармония и нейната императорска капела. Има над сто аудио и видео записи в БНР, БНТ и други наши и международни медии.

ШУМ.БГ