Осем от 12-те клуба, участници във волейболната Суперлига, обявиха, че оттеглят подкрепата си към председателя на НВЛ Мина Николова. С писмо до медиите "Левски", ЦСКА, "Славия", "Марек", "Добруджа", "Дунав" (Русе), "Пирин" (Разлог) и "Черно море БАСК" съобщиха, че председателят на Националната волейболна лига е "последовател на сегашния модел на работа в БФВ".

В средата на ноември същите осем клуба поискаха промяна в ръководството на федерацията (БФВ).

"Решението ни е продиктувано от един основен мотив - липсата на всякаква финансова прозрачност. През последните години няма каквито и да било отчети за приходи и разходи. Има неизчистени финансови разплащания към клубовете от минали периоди. Към настоящия момент няма яснота за наградния фонд и разпределението на средствата. Връх на несериозността е липсата на наредби за провеждане на шампионата от Суперлигата за сезон 2019/20 при мъжете и жените", гласи писмото, подписано от осемте клуба.

В изявлението си опозицията във волейбола осъди и действията на Николова. "Не считаме, че е морално и коректно председател на Комисия НВЛ, който е подкрепен от членовете на Лигата и който трябва да защитава интересите ни, веднага след обявеното от инициативния комитет официално искане за свикване на извънредно общо събрание на БФВ да заема позиция срещу нас. Не считаме за нормално човек от тази позиция да води целенасочени разговори с клубове извън Лигата, да агитира "горещо" за запазване на статуквото, да настройва срещу инициативния комитет и предложенията за радикални промени в българския волейбол".

В писмото не присъстват подписите на четири от клубовете от Суперлигата - "Нефтохимик", "Арда", "Хебър" и "Монтана".

Дневник