Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев ще бъде представен днес като кандидат за президент на организацията от опозиционно настроените клубове. Очаква се бившият национал да покаже възгледите си за промени, научи "Дневник" от свои източници.

Преди близо две седмици водещите отбори поведоха атака с крайна цел сваляне от власт на дългогодишния президент Данчо Лазаров. Тогава те обявиха, че помежду си обсъждат три варианта за наследник на поста, но не ги посочиха.

Ганев вероятно ще подкрепи ключовите искания на недоволните клубове за ограничена мандатност на президента и за намаляване на броя на членовете на управителния съвет на федерацията.

Той ще трябва да отговори и на важни въпроси, тъй като дълги години стоеше плътно до Лазаров в ръководството на волейбола. Още през 2018 г. се очакваше след световното, на което България беше домакин, да се получи рокада и Ганев да смени Лазаров. Впоследствие президентът на БФВ промени намеренията си с утвърждаването на мандата на настоящото ръководство до 2021 г.

Разклати ли се столът на Данчо Лазаров във волейболната федерация

При представянето на недоволството на клубовете президентът на "Левски" Владимир Николов заяви, че волейболната федерация е във фалит. Пред "Дневник" от министерството на спорта обявиха, че е назначена проверка.

Лазаров отвърна, че федерацията е в добро състояние и че "фалит е твърде грозна дума".

Дневник