Най-голямата британска летищна група - "Манчестър еърпортс груп" (MAG), ще обжалва и пред Върховния административен съд избора на друга компания за концесионер на летище София. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) вече остави без уважение четирите жалби срещу процедурата, подадени от всички пренебрегнати компании.

През юли за победител в процедурата беше обявен консорциум "Соф кънект" с летищен оператор Мюнхен. Срещу резултата обаче жалби подадоха останалите четири кандидата.

Според антимопонолния орган претенциите срещу избора на концесионер са неоснователни, но от MAG ще се възползват от възможността да обжалват решението на КЗК пред Върховния административен съд.

"MAG вярва, че тяхната оферта е най-добрата за България от гледна точка на дългосрочни икономически ползи за цялата страна и днес оповестява изображения от предложенията си за развитие на Терминал 3 на летище София.

Офертата на MAG за управление на летището включва най-високата предложена инвестиция (от 1.5 милиарда евро), която е 2.5 пъти повече от тази на класирания на първо място кандидат", се посочва в разпространено днес съобщение до медиите.

Дневник