Нова броудкастинг груп" е придобила правата за излъчване на Формула 1 за следващите два сезона, съобщиха от компанията. Най-престижната автомобилна надпревара в света остава в платените канали на "Диема екстра" през следващите две години – 2020 и 2021.

"Според отчетените от "Нилсен" данни всеки от последните два сезона на Формула 1 и предаванията, свързани с шампионата, привличат близо милион зрители от аудиторията в България", съобщава "Нова броудкастинг груп". Според телевизията настоящият сезон вече е достигнал до 950 788 зрители.

И през 2020 г. предаванията на "Диема екстра" ще запазят същия си формат, като ще бъдат излъчвани всички свободни тренировки, квалификациите и състезанията.

Настоящият сезон на Формула 1 е най-дългият в историята, като за пръв път ще завърши през декември. Последното състезание за сезон 2019 е на 1 декември в Абу Даби. Следващата година Формула 1 ще включва още повече състезания – 22.

В календара се завръща Гран при на Холандия на пистата "Зандворд", а Виетнам за пръв път ще бъде домакин на старт от Формула 1. Това ще бъде и последната година с действащите правила във Формула 1, преди от 2021 г. в сила да влязат новите регулации.

Преди ден дългогодишният коментатор на Формула 1 инж. Иван Тенчев беше отличен с наградата за спортна журналистика "Братя Ексерови".

Дневник