През нощта увеличението на облачността от запад, предимно средна и висока, ще продължи и ще обхване цялата страна. На отделни места, главно в северозападните райони ще превали слаб дъжд. Минимални температури между 3° и 8°, в София около 4°. Утре след временно разкъсване и намаление на облачността, по-късно през деня тя от запад отново ще започне да се увеличава. Вечерта в северозападните райони, а през нощта срещу петък на много места и в останалата част от страната ще превали дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в източната половина от страната и температурите ще се повишат. Максималните ще бъдат между 9° и 14°, в районите в близост до северните склонове на планините и в Югоизточна България до 17°, в София около 15°.

Над планините облачността ще е предимно значителна и над 2000 ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието облачността около обяд също временно ще намалее, но през нощта срещу петък отново ще се увеличи. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 14°-17°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На 28.11.2019 слънцето ще изгрее в 07:33 часа и ще залезе в 16:55 часа. Продължителност на деня 9:22 часа.

НИМХ