Самоличността на мъжа, за когото се твърди, че е получил близо 1 милион лева от банкова служителка, е установена. Предстои да се докаже дали той наистина е съучастник в престъплението". Това заяви пред Нова телевизия окръжният прокурор във Варна Красимир Конов.

Задържаната вчера служителка на банков клон във Варна е обвинена в присвояване на близо 1 млн. лв. от влогове на клиенти на банката. Специалистката от отдел "Банкиране на дребно" на 38 г. е арестувана за 72 часа.
Средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с когото банковата служителка се запознала в интернет. За трите години виртуална връзка Невена Й. изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях тя и баща й изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата й родители. Пред разследващите Невена обяснила, че средствата били нужни на мъжа, за да реши финансови проблеми с лихвари. Тя разполагала само с три негови снимки. Парите изпращала на името Сергей, който бил уж негов братовчед.


Предвиденото наказанието за служителката е затвор за 10 години или повече. Около 30 клиенти на банката са потърпевши, каза Конов пред Нова телевизия. 

Дневник