От днес на страницата на ОДМВР- Шумен, раздел Административни услуги, подменю „Други“ ще се публикува информация за приетите заявления за издаване на български лични документи в областната дирекция, съобщиха от полицията.

Това се прави с цел да се види натовареността на съответното районно управление. Улеснението е за всички жители на областта, на които предстои смяна на документи през 2020 година.

Гражданите, които са жители на област Шумен, на които предстои смяна на документи могат да ги подадат на територията на всяко РУ. В районните управления на едно гише могат да се подават заявления за смяна на лична карта, паспорт и шофьорска книжка, но единственото условие е поръчката да бъда обикновена.

По данни на полицията през вчерашния ден, 27 ноември в сектор „Български документи за самоличност“  към ОДМВР- Шумен са приети 33 заявления за издаване на лична карта и 40 за паспорти. В сектор „Пътна полиция“ са приети 21 заявления за издаване на свидетелство за управление на моторно превозно средство. В РУ- Велики Преслав са приети 5 заявления за лични карти, шест за паспорти и 1 за СУМПС. В РУ- Каолиново – 2 за лични карти, 2 за задгранични паспорти и едно за шофьорска книжка. В РУ- Нови пазар са приети 6 заявления за лични карти, три за паспорти и две за свидетелство за управление на моторно превозно средство. 

ШУМ.БГ