Късна драма остави "Лудогорец" във водеща позиция за класиране за елиминациите в Лига Европа. Българският шампион завърши 1:1 при гостуването си ЦСКА (Москва), като в полза за тима от Разград беше голът на "Еспаньол" в 97-ата минута срещу "Ференцварош".

Двата отбора завършиха 2:2 в Унгария, като равенството остави "Лудогорец" на второто място. Кръг преди края българският тим има седем точки и води с една пред "Ференцварош" преди директния сблъсък в последния кръг от групите.

Домакините бяха по-активни в началото. Футболистите на ЦСКА стигаха до наказателното поле на "Лудогорец", но липсваше точният завършващ удар.

В средата на полувремето натискът на московчани се засили. Никола Влашич пропусна да засече остро центриране, като Пламен Илиев се намеси добре. По-късно вратарят на "Лудогорец" отрази фалцов удар на Кристиян Бистрович.

Първата добра възможност за българския тим дойде в 37-ата минута. Кешеру се измъкна пред наказателното поле, като ударът му беше избит с лекота от Игор Акинфеев.

Футболистите на "Лудогорец" влязоха силно във втората част, като Джоди Лукоки пропусна да даде преднина на отбора си. Той беше изведен зад защитата на ЦСКА с дълго подаване на Кешеру, но от няколко метра стреля встрани от вратата.

Настоятелните действия на "Лудогорец" дадоха резултат в 66-ата минута. Отново дълго подаване преодоля защитата на домакините, а впоследствие Вандерсон свали с едно докосване топката към Кешеру. Румънският се разписа отблизо със силен удар с десния крак.

Преднината на българския тим продължи едва десет минути. Сисиньо пропусна зад гърба си Илзат Ахметов, който продължи към Фьодор Чалов. Нападателят действа бързо и прокара топката между краката на Илиев.

В заключителните минути ЦСКА имаше превъзходство, като гол на домакините беше отменен заради засада.

Дневник