Групата "Пусикет долс" (The Pussycat Dolls) се събира отново 10 години след раздялата си, съобщи Би Би Си.

Новината е трябвало да бъде пазена в тайна, макар слухове за нея да кръжат отдавна. В крайна сметка е била разкрита непредвидено по време на предаването X Factor: Celebrity, в което водещата вокалистка на формацията Никол Шерцингер е съдия.

Вече официално е обявено, че групата ще се събере в оригиналния си състав и ще изнесе девет концерта във Великобритания през април 2020 г..

The Pussycat Dolls се разделиха сравнително рано в кариерата си - през 2010 г., след едва два издадени албума. Причината не е в липсата на слава или комерсиален успех.

С хитовете Stickwitu и Don't Cha достигат първото място в британските чартове, а с песни като Jai Ho, Beep, Buttonz и When I Grow Up се нареждат в челните десетки по време на петте си съвместни години.

След раздялата им повечето се заемат с отделни свои проекти. Най-популярна остава Никол Шерцингер, която записва един успешен солов албум, участва в продукции на "Уест енд", а в последните години е популярен съдия в риалити шоуто за таланти X Factor във Великобритания. До 2011 г. тя имаше силно отразявана в медиите почти 3-годишна връзка с пилота от Формула 1 Луис Хамилтън. След това за известно време имаше близки отношения и с българския тенесист Григор Димитров и дори посети България заедно с него през 2017 г..

Дневник