Военно окръжие кани ученици, студенти и граждани на среща със старши лейтенант Веселин Атанасов, който ще разкаже за професията на военния моряк. Веселин Атанасов е родом на Шумен и е асистент във Висше военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" гр. Варна. В срещата – разговор ще участват и курсанти от Висше военноморско училище, които ще разкажат за специалностите "Корабни машини и механизми" и "Кибероперации".

Присъстващите ще научат и какви са условията за кандидатстване за курсанти  и студенти във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров". В начинанието ще участват още ученици от ПЕГ „Н. Й. Вапцаров” Шумен, които ще рецитират стихове на Н. Вапцаров и девойки от танцова формация "Emotion" Шумен, които ще радват аудиторията със своите изпълнения.

Срещата е на 2 декември. Разговорът със старши лейтенант Веселин Атанасов започва в 18:00 часа. Домакин на събитието е Военният клуб в Шумен. Входът е свободен.

Разговорът под надслов "Да поговорим за военните моряци" се организира от Военно окръжие Шумен и Радио Шумен, съвместно с Телевизия Шумен и Военен клуб - Шумен. Инициативата е поредната от поредицата публични представяния на професии от различни видове въоръжени сили. Тя продължава и през 2020 г., когато е предвидено да бъдат представени професии като танкист, артилерист, сапьор и други.

ШУМ.БГ