Мачовете от европейското първенство по футбол ще бъдат излъчвани от БНТ и "Нова броудкастинг груп". Двубоите ще бъдат предавани по БНТ1, БНТ3, "Диема", "Нова", както и в каналите на платения пакет "Диема екстра".

Точната схема на мачовете, предавани на живо и на запис, ще бъде изготвена след жребия за европейското.

Първенството ще се проведе от 12 юни до 12 юли. Това ще е първото европейско в историята, което ще се проведе из целия континент. Българският национален отбор все още има възможност да се класира, но за целта трябва да победи като домакин най-напред Унгария, а след това Исландия или Румъния в края на март.

"Като телевизия с опит и традиции в отразяването на големи футболни форуми БНТ залага на своите утвърдени имена", се казва в пресинформацията. В коментаторския екип влизат Ивайло Ангелов, Петър Василев, Стефан Георгиев и Петър Иванов. Водещи на студийните програми на "Нова броудкастинг" ще са Борислав Борисов, Петър Виденов и Мирослав Арабаджиев, а сред коментаторите ще са Георги Драгоев, Виктор Врачев и Лъчезар Пройнов.

"С интересни и впечатляващи гости, студийни програми, с атрактивно и модерно представяне на всичко свързано с шампионата ще помогнем на зрителите не само да усетят, но и да бъдат част от празника на великата игра", каза генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Дневник