Британската полиция обяви, че е застреляла мъж, намшкал с нож няколко души в района на "Лондон бридж" в центъра на града.

Обстоятелствата около инцидента все още са неясни, но според "Ройтерс" полицията засега третира инцидента като свързан с терористични мотиви, макар че го прави "като предпазна мярка".

"Скай нюз" обяснява, че поне един човек - който не е нападателят - е убит.

В 13:58 ч. местно (15:58 ч. българско) време полицията получи сигнал, че хора са намушкани в района на Лондонския мост. Видеоклип, появил се в "Туитър", показа трима полицаи, които се отдалечават от лежащ на земята мъж.

Спешната помощ в Лондон обяви случващото се за "сериозен инцидент". Премиерът Борис Джонсън каза, че се връща на "Даунинг стрийт", за да следи оттам ситуацията.

Това се случва две години и половина след като трима нападатели блъснаха пешеходци с микробус на "Лондон бридж" и намушкаха хора в заведения в района. Общо 8 души бяха убити, 48 - ранени, а за инцидента пое отговорност "Ислямска държава".

Видеоклип, разпространяван от Би Би Си, показва обстановката отвисоко, заснета от мъж в обедна почивка. На кадрите се вижда как хора бягат от моста.

Дневник