Няколко души са ранени при нападение с нож на търговска улица в Хага, съобщи местната полиция. Патрули и екип на спешна помощ са на мястото. Това се случва часове след нападение с нож на мост в центъра на Лондон, в което загина един минувач, а полицията застреля нападателя.

Местни издания твърдят, че инцидентът е станал през филиал на Hudson's Bay (собственик на някои от водещите модни брандове) на Grote Marktstraat в центъра на холандската столица. Извършителят е избягал и полицията издирва 45-50-годишен мъж "леко мургав и с малко къдрава коса, шал и анцуг"

Твърде малко се знае все още за обстоятелствата, в какво състояние са ранените и колко хора изобщо са замесени в случилото се.

Холандският в."Де Телеграаф" цитирай свой източник, според койт ожертвите са били подбрани напълно произволно. Това напомняло на случай от май миналата година, когато Малик Ф. се нахвърли върху хора, почиващи си на една от градските тераси с кафенета и уби трима души.

Полицията е отцепила района и държи всички на разстояние от мястото. Центърът на Хага е пълен с хора и заради търговските промоции на т.нар. Черен петък.

Дневник