Шампионът "Манчестър сити" допусна нова грешна стъпка във Висшата лига. Тимът на Хосеп Гуардиола завърши 2:2 при гостуването си на "Нюкасъл", като "свраките" стигнаха до изравняване в 88-ата минута.

В герой за домакините се превърна бившият играч на "Ливърпул" Джонджо Шелви. "Сити" вероятно вече се виждаше победител, след като в 82-ата минута Кевин де Бройне беше извел тима напред за втори път в мача. Рахийм Стърлинг и Джетро Вилемс за "Нюкасъл" вкараха другите попадения.

Равенството е голям удар по амбициите на "Сити" в борбата за титлата. След 14 кръга "гражданите" събраха 29 точки, като изостават с осем от водача "Ливърпул", който е с мач по-малко.

Очаквано "Сити" имаше пълно превъзходство във владеенето на топката, а "Нюкасъл" се беше прибрал в защита. Тази тактика помогна на домакините, които използваха ефективно малкото създадени положения.

"Сити" поведе в 22-ата минута, когато атака отляво завърши с гол на Стърлинг. Дейно участие в ситуацията имаше Давид Силва, който след разбъркване беше най-съобразителен в наказателното поле и подаде с пета към англичанина, който отблизо нямаше проблем да отбележи.

"Някасъл" се върна бързо в мача, като Уилямс изравни три минути по-късно. Холандецът размени двойно подаване с Мигел Алмирон и вкара със силен удар по земя с десния крак.

До края на първата част се откри добра възможност пред Стърлинг, но ударът му от границата на наказателното поле не затрудни вратаря Мартин Дубравка.

"Сити" натисна през втората част, като добри възможности се откриха пред Габриел Жезус и Бернардо Силва, като стражът на "Нюкасъл" се отчете с добри намеси.

В края "гражданите" стесниха кръга около наказателното поле на домакините и голът дойде. Де Бройне вкара зрелищно попадения с удар извън наказателното поле, който срещна горната греда, преди да влезе във вратата.

Последният епизод в мача дойде две минути преди края на мача. Футболистите на "Нюкасъл" получиха право да изпълнят фаул в близост до вратата и разиграха топката, което изненада играчите на "Сити". Кристиан Атсу подаде към Шелви, който стреля веднага, като опитите за блокиране на удара закъсняха.

Дневник