С дерби между ЦСКА и "Лудогорец" ще бъде сложен край на 18-ия кръг в Първа лига. Двата тима, които си оспорваха титлата през последните сезони, се изправят един срещу друг днес от 18 часа на стадион "Българска армия".

Срещата е от голямо значение за ЦСКА, като червените нямат право на грешка, ако искат да запазят дори минимални шансове за титлата. Тимът на Милош Крушчич влиза в двубоя с пасив от 11 точки от шампионите.

От своя страна "Лудогорец" може да отвори още по-голяма преднина пред втория "Левски", който преди ден завърши наравно с "Берое". Преди срещата шампионите водят с шест точки пред сините.

Визитата в София е второто от серия три поредни гостувания за тима на Станислав Генчев. В четвъртък "Лудогорец" направи 1:1 с ЦСКА (Москва) в Лига Европа, а след двубоя на "Армията" има такъв със "Септември" (София) за Купата на България.

"Лудогорец" е в серия от 10 поредни победи в Първа лига, а като гост е с шест поредни успеха, като в пет от тях дори не допусна гол. ЦСКА вече веднъж загуби на "Българска армия" през сезона (1:3 от "Черно море"), но напоследък е в серия от три поредни победи у дома, в които дори не допусна гол.

"Мачовете с ЦСКА винаги носят по-особен заряд. Това, че имаме 11 точки преднина не ни дава спокойствие, тъй като знаем, че ЦСКА ще направи всичко възможно да ни победи по този начин да скъси разликата. Последните мачове играят успешно. При всички положения ще се получи хубав мач за гледане, в който се надявам нашият отбор да се окаже победител", каза треньорът на шампионите Станислав Генчев преди двубоя.

Първият мач между двата тима през сезона завърши 0:0 в Разград.

Дневник