Домакините от Шумен спечелиха първото място в отборната надпревара в турнира за купата на УСШ „Хан Крум“ по карате киокушин. Петото издание на отборното и индивидуално състезание по карате за купата на спортната шуменска школа се проведе в зала „Младост“ и събра деца от Шумен, Нови пазар и Русе.

Шуменци оглавиха класирането, след като спечелиха 24 златни, 15 сребърни и 5 бронзови медала. Втори са възпитаниците на семпай Иван Безус от Нови Пазар, а на трето място е отборът от Русе.

В индивидуалния турнир, освен десетки медали, бяха връчени и награди за най-техничен състезател. Те бяха спечелени от Асен Илиев от Нови Пазар и Елица Стелиянова от Русе.

Паралелно с турнира за купата на школата се проведе и отборна надпревара само за състезателите от УСШ – Шумен, което бе в памет на починалия тази година директор на школата Валентин Савчев. Тук бяха изиграни 11 срещи в дисциплините ката и кумите по правилниците на WKO /Световна Карате Организация/ и ФБКШ. С 8 на 3 победи спечели отборът с капитан Калоян Марчев.

С единодушно решение на съдийската колегия призът за най-техничен състезател в този турнир бе присъден на осемгодишния Александър Абрашев от Шумен.

Първенците в отборното класиране бяха наградени от госпожа Даниела Савчева - началник- отдел „Образование, Наука и Развитие“ и г-н Йонко Божилов, директор на УСШ.

Петото издание на състезанието за купата на УСШ по карате киокушин се проведе със съдействието на Община Шумен и „Ултима“ ЕООД. С този турнир започна месеца на спорта в ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“.

ШУМ.БГ